Over mij

Foto van Vera Nievelstein
Vera Nievelstein

Keerpunten

Heerlijk strand en duinen! Lekker wandelen, uitwaaien, je hoofd leegmaken. Toen Corona uitbrak ging het, ook door andere omstandigheden, steeds slechter met mij en wandelen heeft mij uit het dal gehaald waar ik in zat. Doordat ik een halt werd toegeroepen ging ik nadenken over waar ik stond en welke richting ik verder wilde. Langzaam maar zeker kreeg ik weer meer energie en ik ontdekte dat ik niet alleen kunst wil maken, maar dat ik mijn kennis en ervaring graag wil delen met mensen die meer willen doen met hun creativiteit.

Abstract geometrisch schilderij

Bij een eerder keerpunt in mijn leven gaf ik mijn werk in het laboratorium op om te gaan doen waar mijn passie echt lag en begon ik met de kunstacademie in Enschede. Dat voelde goed! In 2010 studeerde ik af en sindsdien maak ik met veel plezier kunst die ik exposeer en verkoop. Omdat ik daar niet van kan leven werk ik part-time voor een digitale helpdesk. Digitaal is ook een passie van mij sinds ik in de jaren 90 internet ontdekte en ik leerde om websites te maken.

Brede interesse

Upcycled eiken kast

Je leest het al ik heb een brede interesse, de natuur, wetenschap, kunst, design en (digitale) techniek die ik combineer in mijn kunstpraktijk. In mijn kunst vind je veel wiskunde. In De KunstWinkel verkoop ik tweedehands design en mijn Creatieve workshops geef ik online. Ik ben wat je noemt een generalist en geen specialist. Er zijn zoveel dingen die ik interessant vind en ook in mijn kunst maak ik gebruik van verschillende technieken. Zo ook in de kunstlessen, je kan van alles proeven zodat je kan ontdekken wat jou raakt, boeit of naar meer laat verlangen. Daarna kun je de diepte in gaan of net als ik de breedte.

Herinneringen

Al zo lang als ik me kan herinneren was ik bezig met tekenen, muziek maken en schrijven. Herinneringen van de geur van olieverf als mijn opa aan het schilderen was en wat hij me leerde over verhoudingen en me aanmoedigde om te tekenen. De gitaar die ik van mijn ouders kreeg als kind en mijn neven die me leerde spelen in de zomervakanties. Het schrijven van gedichten voor een opdracht op school, maar nooit inleverde. Opstellen schrijven en spreekbeurten vond ik geweldig om te doen en ik herinner me dat de leraar door de tussendeur naar het lokaal naast ons ging en door het raam in die deur in de gaten hield wat er gebeurde en ik bleef maar praten en praten tegen de klas.

Passie

Schetsboek met tekening van kat

Het is echt geweldig als je kan doen waar je passie ligt en dat gun ik iedereen. Graag help ik anderen om ook hun (creatieve) passie te ontdekken, te volgen en te ontwikkelen. Je op weg te helpen een begin te maken, stappen te zetten richting jouw passie. Het gaat er niet om of je goed kan tekenen. Iedereen kan leren tekenen, maar zonder passie, zonder verlangen kom je er niet. Er plezier in hebben dat is de sleutel en dan gewoon gaan doen. Stap voor stap word je steeds beter en ontdek je steeds meer. Kijken wat anderen doen, je laten inspireren door anderen, door je interesses, ook hier gaat het om ontdekken.

DIY

mini origami boekje

Kunst is fantastisch, maar ik houd er ook erg van om steeds nieuwe dingen te ontdekken en te leren en het internet staat vol met super leuke ideeën die ik graag uitprobeer. Wat ik doe deel ik vervolgens op Instagram, Facebook en Pinterest en het blog op deze website. Ook geef ik workshops en komen sommige DIY ideeën aan bod in de kunstlessen van Creëren kun je leren.