Een jaar lang schilderen 

Om je creativiteit en inspiratiebronnen te ontdekken en te ontwikkelen 

 1. Inleiding
  • Ontdek en ontwikkel je creativiteit en bronnen van inspiratie.
  • Thuiskomen bij jezelf
  • Volg de eerste maand gratis
 2. Een jaar lang schilderen
  • Een maand lang schilderen
 3. Overzicht Jaarprogramma
 4. Een creatieve omgeving
 5. Alle opties
  • Online Jaarprogramma
  • Schilderen voor een maand
  • Fysieke lessen
 6. Prijzen
  • Materiaalkosten
 7. Meld je aan
 8. Vragen
 9. Algemene voorwaarden

1. Inleiding

Ontdek en ontwikkel je creativiteit en bronnen van inspiratie.

Plattegrond

Zit je niet lekker in je vel en ben je niet echt blij met wat je dagelijks doet? Wil je meer je hart volgen en je creativiteit gebruiken? Heb je het gevoel dat er meer in je zit wat er nog niet helemaal uitkomt? Als je deze vragen hebt dan is dat aan de ene kant niet fijn, want je bent niet echt gelukkig, maar aan de andere kant is dit je kans om je leven een andere en betere richting op te laten gaan. Een richting waar je meer en meer doet wat je echt leuk vind en waar je meer en meer je echte authentieke zelf kan worden. Als je meer kwaliteitstijd aan jezelf gaat geven dan kan je beter voelen wat jij graag wilt en waar jij blij van wordt. En dat is precies wat jij te geven hebt aan de wereld. 

Thuiskomen bij jezelf 

Het voordeel hiervan is dat je stap voor stap steeds gelukkiger wordt. Zet de eerste stap en de volgende en de volgende en je leven wordt steeds authentieker en daarom steeds leuker en fijner. Je gaat steeds meer aantrekken wat past bij wat je echt wil. Het is tijd om thuis te komen bij jezelf! Zelf begon ik op latere leeftijd met de kunstacademie en studeerde ik af in 2010. Ik was toen 44 jaar. Het werk wat ik deed ging me meer en meer tegenstaan, ik vond het saai en inspiratieloos. Echt succesvol was ik er ook niet in. Toen nam ik het besluit om nu echt te gaan doen wat ik wilde in plaats van te doen wat anderen van mij verwachtten. Een besluit waar ik nooit spijt van heb gehad! Lees meer in het stukje “Over mij“.

Volg de eerste maand gratis

Je kunt de eerste vier opdrachten gratis volgen om te ontdekken of het programma iets voor jou is. Vond je het leuk en wil je meer leren schrijf je dan in voor het jaarprogramma, voor een ander maandprogramma of voor de wachtlijst voor de fysieke lessen in Delft.

2. Een jaar lang schilderen

Ik houd ontzettend van afwisseling, altijd hetzelfde vind ik saai en ik gebruik veel verschillende technieken in mijn kunst. Zo ook in de kunstlessen, je kan van alles proeven zodat je kan ontdekken wat jou raakt, boeit of naar meer laat verlangen. Daarna kun je de diepte in gaan of net als ik de breedte.

In het jaarprogramma “Een cursus in schilderen” krijg je elke week een nieuwe opdracht. In de opdrachten gaan we schilderen en ook aan de slag met fotografie, collage, tekenen en grafiek waarbij de focus ligt op het ontdekken en ontwikkelen van je eigen inspiratiebronnen en creativiteit. Je kan elk blok van vier lessen los kopen of het hele jaarprogramma in één keer. Het eerste blok van vier lessen kun je gratis volgen. Heb je behoefte aan begeleiding dan kun je het programma volgen in een offline groep in Delft van maximaal tien personen onder mijn begeleiding. Er is ook een VIP programma, dan krijg je één op één les van mij. De lessen zijn geschikt voor beginners én mensen die al langer bezig zijn en behoefte hebben aan een nieuwe impuls.

Een maand lang schilderen

Je hoeft niet het hele jaarprogramma te volgen, je kan ook de maandprogramma’s los volgen. Alle lessen zijn in blokken van vier gemaakt. Als je één blok kiest dan ontvang je een maand lang elke week een opdracht. In het programma-overzicht kun je zien welke onderwerpen aan bod komen.

3. Programma-overzicht

Het jaarlijkse online programma bestaat uit 13 maanden van vier lessen inclusief het eerste gratis blok. In elke maand zijn er lessen die bestaan uit theorie, experiment, praktijk, inspiratie door andere kunstenaars en een stukje kunstgeschiedenis.

Ik schrijf op dit moment de lessen en als je wilt kun je deel uitmaken van de pilotgroep met 50% korting (van 479,- voor 239,- Euro). Dit is voor mij om uit te zoeken hoe ik het programma precies naar jouw wensen kan opbouwen en aanpassen.

 1. De wereld op zijn kop
  • In de eerste vier opdrachten maken we foto’s, verzamelen we foto’s en gaan we de foto’s tekenen. Dit is het begin van je beeldbank en het begin van je (bijna) dagelijkse tekenen/schilderen. Je creatieve reis begint hier! We gaan de omgekeerde methode gebruiken om een verandering in onze waarneming aan te brengen. Deze lessen zijn gratis te volgen.
 2. Kleur op kleur
  • Wist je dat sommige mensen kleuren kunnen horen of proeven? Met deze vier opdrachten leer je over kleur in theorie en praktijk. Niet alleen door de verf vooraf te mengen, maar ook door het mengen op papier of doek. Van onze experimenten bouwen we een collage. Daarna gaan we de collage schilderen.
 3. Portret van binnenuit
  • Deze lessen gaan over het schilderen van portretten en we zullen op een ongebruikelijke manier experimenteren met (zelf)portretten.
 4. Abstract op verschillende manieren
  • Er zijn verschillende manieren om abstracte schilderijen te maken. We zullen deze verschillende manieren gebruiken om abstracte schilderkunst te verkennen.
 5. Een ander perspectief op perspectief tekenen.
  • De meesten van ons kennen de klassieke manier van perspectief tekenen. We zullen die bekijken, maar ook op een manier die geïnspireerd is door de kunstenaar David Hockney.
 6. Stil leven, stilleven
  • In deze vier opdrachten gaan we een klein stilleven tekenen en schilderen van kopjes, glazen, flessen in de stijl van de kunstenaar Giorgio Morandi en experimenteren met heel grote stillevens, want we hoeven niet op de klassieke manier over stillevens te denken.
 7. Lijm de collage
  • Collage is een geweldige manier om je inspiratie op gang te brengen. Het is makkelijk en leuk om te doen en het brengt nieuwe ideeën voor nieuwe kunstwerken. We zullen de collages ook (deels) schilderen en schilderen in de collages.
 8. Patronen versus patronen
  • Patronen maken is een andere vorm van abstract werk waarmee voorwerpen of stof kunnen worden versierd en is daarom zeer interessant om mee te experimenteren. We zullen een methode gebruiken om tot onverwachte patronen te komen. Het kan gebruikt worden om een grafisch ontwerp te maken voor linoleum druk.
 9. Silhouet en model
  • Een ander belangrijk onderwerp voor schilders is het schilderen van mensen. Dit is absoluut iets om zelf te proberen. We zullen houtskool gebruiken om mensen in onze omgeving en/of van foto’s te tekenen.
 10. Kitchen Lithography (uitgevonden door Émilie Aizier)
  • Dit is een heel leuke manier om tekeningen te reproduceren met “huis-tuin-en-keuken spullen” die iedereen thuis heeft. We maken afdrukken van tekeningen die we al gemaakt hebben.
 11. Schilder opnieuw en opnieuw
  • In deze opdrachten schilderen we hetzelfde voorwerp steeds opnieuw. Zo moeten we onze creativiteit gebruiken om het voorwerp op verschillende manieren te schilderen. Gebruik verschillende manieren om textuur, kleur en vorm te schilderen.
 12. “Kopieer de meesters”
  • Het kopiëren van meesters is een geweldige manier om meer te leren over schilderen en over de meester. Je leert heel veel door de (oude) meesters als leraar te gebruiken.
 13. De boekenplank
  • Ten slotte zullen we onze boeken verkennen om meer te weten te komen over wat ons echt interesseert en inspireert, en aan de hand daarvan de schilderijen maken die we willen schilderen.
  • Op dit punt heb je veel geleerd en is het tijd om te schilderen wat je wilt schilderen, wat je inspireert, wat bij je past, waar je je goed bij voelt, waar je je kunst in kunt ontwikkelen.
 14. Bonus 1; Het prepareren van een schildersdoek
  • Online workshop over hoe je je eigen doeken kunt prepareren. Hierdoor krijgen je schilderijen meer authenticiteit.
  • Deze online workshop is gratis als je het jaarprogramma volgt. Anders is het 17,50 Euro
 15. Bonus 2; Ei-tempera verf zelf maken
  • Online workshop hoe je zelf duurzame verf maakt. Eitempera werd gebruikt door de iconenschilders in de Middeleeuwen.
  • Deze online workshop is gratis als je het jaarprogramma volgt. Anders is het 17,50 Euro

4. Een creatieve omgeving

Als je iets goed wil leren dan is het belangrijk dat je jezelf omringt met mensen die doen wat jij ook wil leren. Een goede omgeving helpt je, inspireert je en geeft plezier. Samen creatief bezig zijn en te leren van elkaar, door naar elkaars werk te kijken. Als je lid wordt van het programma kun je in de Facebook-groep van Atelier Vera Nievelstein gaan waar je jouw voortgang kan delen met andere creatievelingen. Dit is vooral belangrijk als je de online lessen volgt, het helpt je met je motivatie om de lessen af te maken. Wil je meer contact, volg dan de lessen onder mijn begeleiding in groepen van tien in Delft.

5. Alle opties

 1. Het online jaarprogramma
  • Ontvang elke week een opdracht, 52 weken lang voor 479,- Euro (je kan nu meedoen met de pilot voor 239,- Euro). Je ontvangt ook gratis twee online bonus workshops.
 2. Een online maandprogramma
  • Volg een kort programma van vier opdrachten voor 42,50 per stuk. Er zijn 12 maandprogramma’s die samen het jaarprogramma vormen. (Op dit moment kun je je nog opgeven voor het pilot programma, dan betaal je 21,25 Euro.)
 3. VIP lessen bij mij in Delft of bij jou op locatie. Kom je bij mij één op één schilderen dan betaal je 120,- Euro voor een les van 1,5 uur. Ik kan ook bij jou op locatie komen, dan komen er in overleg kosten bij voor het reizen.
 4. Let op: het jaarprogramma is nog niet af er worden nog lessen gemaakt, daarom is het een pilot. Door mensen met korting mee te laten doen aan de pilot kan ik de lessen afstemmen op de wensen van de deelnemers. Je feedback is erg welkom!

6. Prijzen

Het online zelfstudie programma kost 42,50,- Euro per blok van vier lessen. Het VIP-programma waar je één op één les krijgt kost 120,- per les, waarbij de blokken uit twee lessen bestaan van 2 uur (voor één blok dus 240,-). De lessen zijn per blok te volgen, je kiest dus zelf of je één blok koopt, of meerdere blokken of het hele jaarprogramma in één keer. Het online jaarprogramma kost 479,- Euro en je krijgt dus 31,- korting als je het jaarprogramma in één keer aanschaft plus twee bonus workshops: zelf ei-tempera verf maken en je eigen schildersdoek opspannen en prepareren.

*Prijzen zijn in Euro

Materiaalkosten

Alle kosten zijn exclusief materiaalkosten. Per blok wordt vooraf vermeld welke materialen je nodig hebt. Denk vooral aan verf, papier, doek, kwasten. Voor de lessen met grafiek heb je andere materialen nodig die vaak duurder zijn, het is wel materiaal wat je lang kan gebruiken. Je kan zelf bepalen welke lessen je wil volgen want je kan elk blok afzonderlijk volgen.

7. Aanmelden

Vragen

Voor vragen kun je contact met mij opnemen per mail op vera @ veranievelstein .nl

Algemene voorwaarden

Lees de algemene voorwaarden voordat je je aanmeldt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *